Fradrag for arbejdstøj – Guide for arbejdsgivere


Er du arbejdsgiver, som vil eller skal stille arbejdstøj til rådighed for dine medarbejdere, så er der penge at spare ved at kende reglerne for fradrag for arbejdstøj. Der er nemlig forskellige regler, afhængigt af hvilken type arbejdstøj, dine medarbejdere skal stilles til rådighed. Dem vil vi forsøge at gøre dig klogere på her. 


Specialbeklædning som arbejdstøj

Specialbeklædning dækker over tøj som uniformer, kitler, arbejdstøj- og sko med stor slidstyrke samt sikkerhedsbeklædning mv. Det er således arbejdstøj, der ikke er egnet til privat brug.

Specialbeklædning stilles til rådighed af virksomheden. Det vil sige, at virksomheden ejer arbejdstøjet.

Der vil altid være fradrag skattemæssigt for udgifter til specialbeklædning til medarbejdere. Momsen på arbejdstøjet vil som hovedregel altid være fradragsberettiget på specialbeklædning – uanset om der er logotryk på eller ej.

Er du selvstændig, har du i princippet samme rettigheder. Arbejdstøj som specialbeklædning er ikke omfattet af bagatelgrænsen på DKK 6.600.

Eksempel på fradragsberettiget specialbeklædning – Skovarbejder

Er du selvstændig skovarbejder, har du behov for arbejdstøj, der er særligt egnet til skovarbejde så som sikkerhedsfodtøj, savbukser og sikkerhedshjelme. Så vil dit arbejdstøj ikke være dækket af bagatelgrænsen, og du vil formentlig kunne få godkendt fradrag for dit arbejdstøj.

Almindelig beklædning som arbejdstøj

Der vil altid være fradrag skattemæssigt for udgifter til tøj til medarbejdere, lige meget hvilken type tøj der er tale om – også almindeligt tøj som profiltøj. Der skal dog være logotryk på, hvis der skal være mulighed for at fratrække momsen.

Derudover har arbejdsgiver pligt til at indberette tøjets værdi til skattemyndighederne, hvis værdien af almindeligt tøj uden logo overstiger DKK 1.200. Er værdien under DKK 1.200 skal det ikke indberettes til SKAT.

Er du selvstændig, som bruger almindeligt tøj som arbejdstøj, er der som udgangspunkt ikke fradrag, da tøj anses for at være en privat udgift.

Eksempel på fradragsberettiget almindelig beklædning – Sælgere

Sælgere er altid ude ved kunder som repræsentant for en virksomhed, men deres påklædning er der ikke stillet særlige krav til, som gør, at det kan betegnes som specialbeklædning. Som ofte er der tale om en pæn skjorte og habitbukser.

Som virksomhed har du altid fradrag på arbejdstøj, men hvis der ikke er logo på sælgernes skjorter, kan du ikke fratrække momsen.

Sportstøj som arbejdstøj

Indenfor sportstøj er der også et ufravigeligt krav om, at tøjet skal være forsynet med logotryk for at være fradragsberettiget. Indenfor sportstøj kan der være tale om:

  • Sponsortøj til f.eks. lokale sportsklubber eller sportsstjerner
  • Sportstøj til ansatte til brug i firmaturnering eller anden firmarelateret begivenhed

Det bliver lidt mere kompliceret, hvis du tilbyder, at dine medarbejdere kan købe sportstøj gennem virksomheden. Her kan udgiften til indkøb og tryk fratrækkes, mens der skal afregnes moms til indtægterne ved salget.

En virksomhed kan sagtens have indkøb af arbejdstøj i de forskellige kategorier; specialbeklædning, almindelig beklædning og sportstøj, som derfor skal indberettes forskelligt.

Sørg altid for at gennemgå dine udgifter og fradrag med en revisor, så du er sikker på at få de fradrag, du er berettiget til.

> Er du lønmodtager og i tvivl om reglerne for fradrag for arbejdstøj, så kan du blive klogere i vores guide her.

star

Professionel rådgivning

Få professionel vejledning til sortiment fra vores erfarne sælgere.
star

Egen webshop

Webshop for erhvervskunder med mange fordele såsom fakturabetaling.
star

Logotryk- & broderi

Automatisk logotryk på dine bestillinger via din egen webshop.
star

Fri fragt over 999 kr.

100% klimakompenseret levering med GLS til pakkeshops & erhvervsadresser.

Få tilsendt rabatkoder & nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner og produktnyheder.
Trustpilot